05:24
О старцах.

Почему те кто ведают Правду Божию, а это те, которых в народе величают старцами, пребывают в немощах и нищете, а пасомые их в благополучии и достатке?

Казалось бы парадокс: У нас люди привыкли думать так: если ты такой умный, то почему не богатый? А в духовной жизни всё наоборот.

Ответ: А потому что подвижники примирились с Богом. И через смирение их, Господь дал им силу, Благословил. Об этом сказано тут:

Пс.2:6 А́зъ же поста́вленъ е́смь Ца́рь от­ Него́ надъ Сiо́номъ, горо́ю свято́ю Его́,
Пс.2:7 воз­вѣща́яй повелѣ́нiе Госпо́дне. Госпо́дь рече́ ко Мнѣ́: Сы́нъ Мо́й еси́ Ты́, А́зъ дне́сь роди́хъ Тя́:
Пс.2:8 проси́ от­ Мене́, и да́мъ ти́ язы́ки достоя́нiе Твое́, и одержа́нiе Твое́ концы́ земли́:
Пс.2:9 упасе́ши я́ жезло́мъ желѣ́знымъ, я́ко сосу́ды скуде́льничи сокруши́ши я́.

 

Если кто сомневается, что это относится только ко Христу, вот прямой текст из Откровения:

 

Откр.2:26 И побѣжда́ющему и соблюда́ющему дѣла́ Моя́ до конца́, да́мъ ему́ вла́сть на язы́цѣхъ,
Откр.2:27 и упасе́тъ я́ жезло́мъ желѣ́знымъ, я́ко сосу́ды скуде́льничи сокруша́т­ся, я́коже и А́зъ прiя́хъ от­ Отца́ Мо­его́:

 

А поскольку смирение происходит через нищету и полное безстрастие, умертвление собственной похоти, то старцы богатыми быть не могут по определению.

Смотрите, как устроено: Богатый, дабы познать путь Правды Божией должен смирится перед нищим старцем, иначе погибнет. Если он этого не сделает, то погибнет от действия собственной похоти, запутавшись в своих мудростях житейских, и испытает на себе гнев Божий за преступления.

 

1Кор.2:5 да вѣ́ра ва́ша не въ му́дрости человѣ́честѣй, но въ си́лѣ Бо́жiей бу́детъ.
1Кор.2:6 Прему́дрость же глаго́лемъ въ соверше́н­ныхъ, прему́дрость же не вѣ́ка сего́, ни князе́й вѣ́ка сего́ престаю́щихъ,
1Кор.2:7 но глаго́лемъ прему́дрость Бо́жiю, въ та́йнѣ сокрове́н­ную, ю́же предуста́ви Бо́гъ пре́жде вѣ́къ въ сла́ву на́шу,
1Кор.2:8 ю́же никто́же от­ князе́й вѣ́ка сего́ разумѣ́: а́ще бо бы́ша разумѣ́ли, не бы́ша Го́спода сла́вы ра́спяли.

 

Вот это ныне и происходит: старцев мудрость ныне ни во что не ставят, отсюда и забирает Бог таковых с земли. Идите, найдите, кого, кто вас научит пути Божию. Синод вас научит, как же. Они сами ни бельмеса не знают, ставят во епископов подобных себе, и даже хуже, и действуют по указке вот этого бесноватого мудреца:

 

 

Христос так учил:

Ин.12:24 Истинно, истинно говорю вам: если пшеничное зерно, пав в землю, не умрет, то останется одно; а если умрет, то принесет много плода.

Подобно же и учил Апостол Павел:

2Кор.6:3 Ни еди́но ни въ че́мже даю́ще претыка́нiе, да служе́нiе безпоро́чно бу́детъ,
2Кор.6:4 но во все́мъ представля́юще себе́ я́коже Бо́жiя слуги́, въ терпѣ́нiи мно́зѣ, въ ско́рбехъ, въ бѣда́хъ, въ тѣснота́хъ,
2Кор.6:5 въ ра́нахъ, въ темни́цахъ, въ нестро­е́нiихъ, въ трудѣ́хъ, во бдѣ́нiихъ, въ поще́нiихъ,
2Кор.6:6 во очище́нiи, въ ра́зумѣ, въ долготерпѣ́нiи, въ бла́гости, въ Ду́сѣ Святѣ, въ любви́ нелицемѣ́рнѣ,
2Кор.6:7 въ словеси́ и́стины, въ си́лѣ Бо́жiей, ору́жiи пра́вды десны́ми и шу́ими,
2Кор.6:8 сла́вою и безче́стiемъ, гажде́нiемъ и благохвале́нiемъ: я́ко лестцы́, и и́стин­ни:
2Кор.6:9 я́ко незна́еми, и познава́еми: я́ко умира́юще, и се́ жи́ви есмы́: я́ко наказу́еми, а не умерщвля́еми:
2Кор.6:10 я́ко скорбя́ще, при́сно же ра́ду­ю­щеся: я́ко ни́щи, а мно́ги богатя́ще: я́ко ничто́же иму́ще, а вся́ содержа́ще.

 

Нищие, а  многих богатяще. Как это? А когда преподобный благословляет - благословенного богатит Бог. Посему и страна наша была богата, когда мы были богаты преподобными. Теперь преподобных остались единицы, и нас грабят, ибо Волю Божию не творим.

Думаете, мы первые? В Ветхом Завете евреи претыкались точно также. Вот, например, сокрушение, пророка:

 

Вар.4:6 Про́дани бы́сте язы́комъ не на па́губу: поне́же разгнѣ́васте Бо́га, пре́дани бы́сте супоста́томъ,
Вар.4:7 преогорчи́сте бо сотво́ршаго ва́съ, [Бо́га вѣ́чнаго,] поже́рше бѣсо́мъ, а не Бо́гу:
Вар.4:8 забы́сте бо Го́спода пита́ющаго ва́съ, опеча́листе же и воспита́в­шаго ва́съ Иерусали́ма.
Вар.4:9 Ви́дѣ бо наше́дшiй ва́мъ гнѣ́въ от­ Бо́га и рече́: слы́шите, при­­се́лницы Сiо́ни, наведе́ бо ми́ Госпо́дь сѣ́тованiе вели́ко,
Вар.4:10 ви́дѣхъ бо плѣне́нiе люді́й сыно́въ мо­и́хъ и дще́рей, е́же наведе́ и́мъ вѣ́чный.

 

Мы же, с двойною силою да на те же грабли.

Вар.4:14 Да прiи́дутъ окре́стнiи Сiо́ни, и помяни́те плѣне́нiе сыно́въ мо­и́хъ и дще́рей, е́же наведе́ и́мъ вѣ́чный:
Вар.4:15 наведе́ бо на ня́ язы́къ издале́ча, язы́къ безсту́дный и иноязы́чный:
Вар.4:16 поне́же не усрами́шася ста́рца, ни поми́ловаша отроча́те, и от­ведо́ша любе́зныхъ вдови́чихъ, и от­ дще́рей еди́ну опустоши́ша.

Вы видите, как вокруг нас начинает полыхать, Украина, Грузия, Белоруссия, Казахстан, Армения с Азербайджаном. И мы сами пленены жидами, которые нас сейчас просто убивают своими уколами в тайне беззакония. А за что? За то что посрамили старца, не слушали их, а сановитые священники старцев вообще терпеть не могли. Кого из старцев не гнали? Кто почивал безмятежно? А посему сейчас народ ходит вслепую, как человек на картинке, и собирает себе все грабли на свою горемычную голову, пока не образумится, и не смирится перед Богом. А кто не смирится, тот уйдёт в могилу нераскаянным. Кто нас учит сейчас? Отстояли Литургию и домой, в суету. Ну попринимали уколов. Приходы на 60 -70 процентов проколоты во главе с настоятелем. Ну и чего ждать дальше? Очевидно - удар по лбу. Детей сейчас уберечь - целая проблема.

 

Старец - подвижник прошёл  путём восхождения на гору богопознания. Сей путь описан у Апостола Петра:

 

2Пет.1:3 Я́ко вся́ на́мъ Боже­с­т­вен­ныя си́лы Его́, я́же къ животу́ и благо­че́стiю, по́дана ра́зумомъ {позна́нiемъ} При­­зва́в­шаго на́съ сла́вою и добродѣ́телiю,
2Пет.1:4 и́миже честна́я на́мъ и вели́кая обѣтова́нiя дарова́шася, да си́хъ ра́ди бу́дете Боже­с­т­вен­наго при­­ча́стницы есте­ст­ва́, от­бѣ́гше, я́же въ мíрѣ, по́хотныя тли́:
2Пет.1:5 и въ са́мое же сiе́, тща́нiе все́ при­­вне́сше, подади́те въ вѣ́рѣ ва́­шей добродѣ́тель, въ добродѣ́тели же ра́зумъ,
2Пет.1:6 въ ра́зумѣ же воз­держа́нiе,
въ воз­держа́нiи же терпѣ́нiе, въ терпѣ́нiи же благо­че́стiе,
2Пет.1:7 во благо­че́стiи же братолю́бiе, въ братолю́бiи же любо­́вь.

2Пет.1:8 Сiя́ бо су́щая въ ва́съ и мно́жащаяся, не пра́здныхъ ниже́ безпло́дныхъ сотворя́тъ вы́ въ Го́спода на́­шего Иису́са Христа́ позна́нiе:
2Пет.1:9 ему́же бо нѣ́сть си́хъ, слѣ́пъ е́сть, мжа́й, забве́нiе прiе́мъ очище́нiя дре́внихъ сво­и́хъ грѣхо́въ.

 

Через воздержание к терпению, видите? А что это значит? Много и сладко не ешь, до сыта не спи, не смотри на женскую красоту, трудись, как вол, не ленись, не копи денег, а уповай на Бога, терпи обиды, клевету , побиения, не злословь, не жалей, не печалься, не унывай.  И не один день, а постоянно.

А у кого этого нет, тот слепец!

Тогда зачем вы каждое слово  воров и разбойников слушаете и за ними ходите?

 

Ин.10:1 Ами́нь, ами́нь глаго́лю ва́мъ: не входя́й две́рьми во дво́ръ о́вчiй, но прела́зя и́нудѣ, то́й та́ть е́сть и разбо́йникъ:
 

Категория: Богословие | Просмотров: 22 | Добавил: Георгий | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar